Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de Adi in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2017 | 5080 vizualizari

 

Azi am avut zi scurta la serviciu, asa ca mi-am permis sa-mi mai bag si eu nasul prin bucatarie si am preparat aceste clatite cu branza si dovlecel, sub supravegherea atenta a chefului casei. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 oua medii
  • 200 g branza dulce
  • 100 g branza sarata
  • 30 ml ulei
  • 200 g chefir
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura zahar
  • cateva fire de marar verde
  • 1/2 legătura patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate.

Se adauga, treptat, faina cernuta cu praful de copt, urmarind sa iasa o compozitie usor cursiva, dar mai groasa decat la clatitele clasice.

Se adauga condimentele si verdeata, se omogenizeaza totul si se lasa la odihnit 15-20 de minute.

Se unge tigaia cu putin ulei, se pune la incins si se toarna cate un polonic din compozitie, inclinandu-se tigaia sa se dispuna compozitia uniform.

Se rumenesc clatitele pe o parte și pe cealalta la foc mediu, intorcandu-le cu o spatula.

Se servesc cu diverse salate sau creme de brânzeturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta "Bucuria culorilor"